متن مصاحبه دکتر نادر شکری بنیانگذار و رییس سازمان جهانی پرثوآ
 
بانوان پرتوآ مازندران
 
 

پس از سالیان سال فعالیت در رشته های مختلف رزمی و کنکاش در فنون و هنر رزم این رشته‌ها ما به نقطه ای رسیدیم که ارائه هر رزم پهلوانی ایرانی را نقطه عطفی برای شروع یک فعالیت جدید دیدیم و راه های جدیدی را برای اشاعه هنر رزم اصیل ایرانی در اقصی نقاط جهان طرح‌ریزی کردیم.

وی افزود: سابقه این امر به دو دهه گذشته باز می گردد که در سال 79 رسماً این موضوع ارائه گردید و از سال 83 فعالیت هنر رزم پهلوان ایران با نام پرثوآ در فدراسیون ورزش های باستانی ایران آغاز گردید.

در تاریخ 17/8/83 طی نامه شماره 26756 از سوی رئیس فدراسیون ورزش های باستانی ایران آقای دکتر سید عبدا... سجادی عنوان معاونت وقت رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی ج.ا.ا صراحتاً اعلام گردید. «خاطر عالی را مستحضر می دارد با تحقیقاتی که اینجانب انجام داده‌ام و اجرای سبک را از نزدیک مشاهده کرده ام شیوه های رزمی و عملیات فضایی سبک پرثوآ شباهت‌های زیادی به عملیات با وسایل و بدون وسایل ورزشی باستانی دارد و نام پرثوآ هم که برای سبک برگزیده شده است ریشه واژه «پهلوان» است.

متعاقباً طی استعلامی که فدراسیون مذکور از گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان فارسی به عمل می آورد در خصوص معنی پرثوآ در تاریخ 3/11/84 اعلام می گردد.

«در پاسخ به پرسش شما به آگاهی می‌رساند: اسم پارت در زبان فارسی باستان پَرثَوه Parthava در کتیبه های داریوش کبیر بود که به مرور زمان به پهلو و پهلوان بدل شده است و پهلو یا پهلوان یعنی منصوب به پارت است.»

متعاقباً پس از انجام فعالیت های مختلف در جهت گسترش هنر رزم پهلوانی و برگزاری همایش های مختلف در جهت شناساندن ورزشی رزم پهلوانی ایران (پرثوآ) به خصوص همایشی که در سال 85 با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور جناب آقای دکتر رحیم مشاعی و مسئولین وقت فدراسیون باستانی برگزار گردید حمایل پهلوانی به بنیانگذار این رشته تقدیم شد.

شایان ذکراست که طی نامه شماره 928/242 مورخه 21/9/84 از سوی فدراسیون باستانی جمهوری اسلامی ایران رسماً رزم پهلوانی ایران به عنوان یکی از زیرمجموعه های این فدراسیون تعیین و آغاز به کار نمود و متعاقب تهیه تقویم ورزشی ارائه شده، چندین دوره مسابقات قهرمانی همچنین دوره های داوری و مربیگری درجه 3 ، 2 و 1 برگزار گردید که در اقصی نقاط کشور این مربیان در حال فعالیت و توسعه این ورزش هستند.

نکته حائز اهمیت آن است که طی انجام مکاتبات مختلف از مراجع رسمی کشور «طرح توجیهی توسعه رزم پهلوانی (پرثوآ)» مبنی بر پیشنهاد تأسیس فدراسیون مربوطه طی نامه شماره 9032/5 مورخه 7/10/84 از سوی معاونت فرهنگی سازمان تربیت بدنی کشور جناب آقای دکتر ساور به معاونت ورزش قهرمانی سازمان ارائه گردید که متعاقباً از سوی سازمان طی نامه شماره 20202/31 به تاریخ 9/11/84 از فدراسیون ورزش های رزمی جهت اخذ نظریه استعلام گردید که در پاسخ، نظریه مثبت و تأییدیه این رشته ورزشی و همچنین استقبال جمع کثیری از ورزشکاران کشور مورد تأکید قرار گرفت و ضمن آن پاسخ داده شد: «چنانچه پشتیبانی های لازم از این رشته رزم پهلوانی بعمل آید نقش مهمی در اشاعه ورزش های بومی و تعمیم فرهنگی و غنای اصیل ایران اسلامی و رشد ورزش های جوانمردانه را در برخواهد داشت.»

همچنین این رشته در بعد بین المللی نیز فعالیت های چشمگیر و مؤثری داشته است از جمله نامه فدراسیون ورزش‌های رزمی و انجمن سیروم جمهوری خلق کره که اقدام به دعوت از ورزشکاران پرثوآ جهت شرکت در دومین دوره بازیهای بین المللی هنرهای رزمی نمود که در پاسخ به این دعوتنامه طی نامه شماره 112/242 در تاریخ 10 آپریل 2006 از سوی رئیس فدراسیون باستانی ایران آمادگی جهت شرکت در این مسابقات اعلام شد.

وی افزود: نامه سفارت جمهوری خلق کرده به شماره 68/95 مورخه 3/2/85 در این خصوص اذعان می دارد: «سفارت جمهوری خلق کره با ابراز تشکر خود به تلاش مسئولان آن فدراسیون به توسعه ورزشی رزمی باستانی در نظر دارد ورزشکاران رشته پرثوآ را رسماً دعوت بعمل آورد تا در دومین مسابقات بین المللی ورزش رزمی پیونگ یانگ از تاریخ 22 الی 29 اوت 2006 شرکت نمایند. موجب امتنان خواهد بود با توجه به روابط دوستی فی مابین دو کشور برای اعزام تیم های ورزش رزمی باستانی به خصوص پرثوآ ایران مساعدت و اقدام لازم را فراهم نماید.»

در سال های 86 و 87 بدنبال فعالیت هایی که برای شناساندن رزم پهلوانی ایران (پرثوآ) بعمل آمد، با ارسال «طرح توجیهی تأسیس فدراسیون مستقل پرثوآ» از سوی رئیس محترم جمهور به سازمان تربیت بدنی، موضوع توسعه این رشته پهلوانی در دست کارشناسی حوزه ورزش همگانی سازمان قرار گرفت.

شکری در ادامه به ارائه توضیحات کاملی پیرامون مبحث «تخصصی و فنی» پرثوآ پرداخت و گفت:

علوم و فنون رزم پهلوانی پرثوآ برآمده از سنت های بومی و رزم سنتی ایرانیان است. از جمله، آیین‌های رزم پهلوانی خراسان، مازندران، کردستان، گیلان، سیستان و بلوچستان، بختیاری، لرستان و ... که تلفیقی از فرهنگ رزم ایرانی اسلامی با حرکات موزون آیینی که برگرفته از آداب و رسوم دیرینه ایرانیان است که به صورت با سلاح و بدون سلاح اجرا می شوند.

در این رشته نه تنهااز ضربات دست و پا برای غلبه بر حریف بهره گرفته می شود بلکه در صورت تماس نزدیک با حریف از فنون گیر و پرتاب نیز استفاده خواهد شد.

سلاح هایی که در این رشته بکار گرفته می شوند نیز از سلاح های خاص ایرانی بوده که از دیرباز مورد استفاده جنگجویان و هنروران قرار می گرفت. از جمله این سلاح ها، شمشیر کتاره، چوب کوتاه و بلند، کِن (که در گذشته ابزار شکار ماهیگیران بوده است)، لیفا (چوب دو سر) و ... می باشد.

نکته حائز اهمیت اینکه، هر چقدر این فنون و هنر رزم پهلوانی ایران توسعه و گسترش یابد نه تنها جای نگرانی باقی نمی گذارد، بلکه مایه مباهات و افتخار ایران اسلامی است چراکه فرهنگ حاکم بر فنون آن حاوی عناصر هویت بخش فرهنگ اصیل اسلامی است.

لباس، زبان و فرهنگ این رشته نیز برگرفته از فرهنگ دیرینه کشور ما می باشد که با حفظ معیارهای روز و تدوین قواعد، مقررات و آیین نامه های ویژه نظم و انضباط بسیار بالایی را در این رشته حاکم نموده است.

در پایان این نکته حائز اهمیت قابل ذکر است که هدف از ارائه هنر رزم پهلوانی ایران (پرثوآ) عبارتست از:

1- تعمیم، توسعه و گسترش رزم پهلوانی ایرانی (پرثوآ) در سطح مجامع بین المللی با ایجاد نظم، هماهنگی و غنای ورزشی و به منظور کسب افتخار و مدال آوری در میادین جهانی.

2- ورود یک ورزش ایرانی در زمره ورزش های رسمی بین المللی تحت پوشش IOC از طریق ثبت آن در اسپورت رکورد. (Sport Accord)

3- صدور فرهنگ غنی ایران اسلامی از طریق اشاعه دین، زبان، لباس و ...

4- ایجاد شرایط مناسب جهت رقابت بین ورزشکاران برای رشد و شکوفایی استعدادهای نهفته.

5- کمک به سلامتی و نشاط جامعه و ارتقاء سطح پویایی و شادابی عموم شهروندان.

6- مبارزه با تهاجم فرهنگی از طریق صدور فرهنگ ناب ایران اسلامی.

7- حضور فعال و پویا در مجامع بین المللی جهت کسب کرسی های ورزشی.

8- پیش بینی طرح های لازم به منظور توسعه متدهای رزمی و متداول و مورد عمل فعلی و ارائه شیوه های علمی در هنر رزم.

(برگرفته از سایت اطلاع رسانی پرتوآ)



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ

ده فرمان پرتوآ: نيت راست، كردار راست،گفتار راست، ورز راست،فروتني،فاداري، فداكاري،جوانمردي،صبر،ايمان پاك
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)